Цукрові заводи України розпочали сезон виробництва
В Україні, станом на 3 вересня, 2018/19 сезон розпочали 5 цукрових заводів. Про це йдеться у повідомленні Національної асоціації цукровиробників України «Укрцукор».
Так 1 вересня ПП «Ланнівський цукровий завод», що на Полтавщині розпочав сезон сокодобування. У 2017/2018 МР підприємство виготовило 20,1 тис. т цукру та переробило 129,3 тис. т цукрових буряків.
Також розпочав виробництво цукру найамолодший в Україні завод ПрАТ «Продовольча компанія «Поділля» (Крижопільський цукровий завод побудований 1986 року). У 2017/2018 МР підприємство виготовило 135,8 тис. т цукру, переробило 891,3 тис. т цукрових буряків зайнявши друге місце в рейтингу найпотужніших цукрових заводів сезону.
Цукровиробництво розпочали два заводи «Астарти» — Яреськівський цукровий завод, а слідом за ним, 3 вересня стартував Жданівський цукровий завод.
«Продовжуючи стратегію збільшення ефективності виробництва, компанія за ремонтний період-2018 інвестувала у цукрові заводи близько 300 млн грн. Це поточні ремонти та нові інвестпроекти, наймасштабніші з яких стосуються жомопресових та жомосушарних відділень, оскільки на зовнішніх ринках зростає попит на гранульований жом, а також реконструкції градирень для зменшення використання технічної води», — йдеться у повідомленні.
У 2018/2019 МР Яреськівський і Жданівський цукрові заводи виготовили 63,0 і 85,3 тис. т відповідно та переробили по 398,3 та 570,4 тис. т цукрових буряків відповідно.
31 серпня Томашпільський цукровий завод (ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина») почав переробляти цукровий буряк. У 2017/2018 МР підприємство виготовило майже 38,0 тис. т цукру та переробило 269,8 тис. т цукрових буряків.
За даними «Укрцукор», в 2017/2018 МР вітчизняні цукровари наварили 2,14 млн т цукру. У сезоні працювало 46 цукрових заводів.